OSGB Hizmetleri

Nobel İş Sağlığı ve Güvenliği olarak Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) hizmetlerimizi İş Sağlığı ve Güvenliği yönetmeliklerine uygun olarak veriyoruz.

Nobel Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi

NOBEL Ortak Sağlık Güvenlik Birimi olarak, 2016 yılından bu yana başta İnşaat, Gıda, Tekstil, Metal olmak üzere birçok sektörde 200 den fazla firmaya İş Sağlığı ve Güvenliği Konularında hizmet vermekteyiz.

Çözüm ortağınız olmaya talibiz!

İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği konularında yürütülen tüm iş ve işlemleri, personellerin çalışma şekillerini ve çalışma ortamlarını analiz ederek mevzuata uygun raporlamalar yapıyoruz.

Hizmet süremizce, işyerinizin, kanun ve ilgili yönetmelikleri ile standartlara uygunluğunu kontrol ve takip ederek, İş Sağlığı ve Güvenliği Konularında rehberlik ediyoruz.

İşletmenizle benzer faaliyet gösteren firmalarda edindiğimiz tecrübeler ışığında alternatif çözümler üreterek sektördeki yeniliklerden haberdar olmanızı sağlıyoruz.


Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi

Kamu kurum ve kuruluşları, organize sanayi bölgeleri ile Türk Ticaret Kanununa göre faaliyet gösteren şirketler tarafından, işyerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sunmak üzere kurulan gerekli donanım ve personele sahip olan ve Bakanlıkça yetkilendirilen birimidir.

6331 Sayılı İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU-Madde-3-(1)

İşverenler, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olup bu çerçevede;

  • Mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi dâhil her türlü tedbirin alınması, organizasyonun yapılması, gerekli araç ve gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapar.
  • İşyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığını izler, denetler ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlar.
  • Risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır.
  • Çalışana görev verirken, çalışanın sağlık ve güvenlik yönünden işe uygunluğunu göz önüne alır.
  • Yeterli bilgi ve talimat verilenler dışındaki çalışanların hayati ve özel tehlike bulunan yerlere girmemesi için gerekli tedbirleri alır.
6331 Sayılı İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU - MADDE 4- (1)

Mesleki risklerin önlenmesi ve bu risklerden korunulmasına yönelik çalışmaları da kapsayacak, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulması için işveren;

  • Çalışanları arasından iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve on ve daha fazla çalışanı olan çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde diğer sağlık personeli görevlendirir.

Çalışanları arasında belirlenen niteliklere sahip personel bulunmaması hâlinde, BU HİZMETİN TAMAMINI VEYA BİR KISMINI ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMLERİNDEN HİZMET ALARAK YERİNE GETİREBİLİR.

6331 Sayılı İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU - MADDE 6 – (1)